ISO9001

Vernikkelen

Elektrolytisch Vernikkelen, toegepast als corrosiebescherming, wordt gebruikt om ijzer-, koper- of zinklegeringen te beschermen tegen corrosie in stedelijke, industriële of maritieme omgevingen en is afhankelijk van de laagdikte. Nikkel wordt ook toegepast als onderlaag van chroom of edele metalen. Het wordt ook decoratief, als eindfinish toegepast, het basismateriaal dient dan vooraf te zijn gepolijst of geborsteld om een mooi resultaat te verkrijgen.

Elektrolytisch vernikkelen, toegepast voor technische doeleinden wordt gebruikt om de slijtvastheid te verhogen en te beschermen tegen corrosie zover als de gespecificeerde laagdikte dit toelaat. Zeer dikke lagen neergeslagen uit een Sulfamaat of Watts proces kunnen worden gebruikt voor het opbouwen van gesleten of ondermaatse delen. Tevens beschermt deze laag tegen corrosief, chemische omgevingen.

Description

Tegen een meerprijs van €38,50 per order kunnen wij Uw product voorzien van een Certificaat (COC) en een meetrapport van de neergeslagen laagdikte

Specificaties

 • Specificatie : QQ-N-290

  Nickel Plating (Electrodeposited)

  Klassen:
  1 Corrosie bescherming (Haveman H-387)
  2 Technisch (Haveman H-387)

  Klasse Onderverdeling
  SB Enkele laag in een glanzende finish (Haveman H-379)
  SD Enkele laag in een matte of half matte finish met minder dan 0,005% zwavel in de laag en een rek groter dan 8% (Haveman H-387)
  M Multilaag, dubbel of tripple (duplex nikkel) (Haveman H-387/379)

  Laagdikte Graden:
  A 40 micron
  B 30 micron
  C 25 micron
  D 20 micron
  E 15 micron
  F 10 micron
  G 5 micron

  Specificatie : AMS 2403

  Bestrijkt technische specificaties

  Specificatie : AMS 2423

  Harde nikkellaag

  Specificatie : AMS 2424

  Lage spanningslaag